Hier kun je een overzicht van al mijn favoriete diensten, apps en gadgets vinden. Ik zal deze lijst regelmatig bijwerken.

1Password

Een van de beste wachtwoord-managers. Mooi design, goede versleuteling en veel opties. Wil je dat data in de EU (Duitsland) wordt opgeslagen? Dan kun je een account aanmaken via .eu in plaats van .com 🌍

NextDNS

Deze dienst gebruik ik om advertenties, trackers, malware, cryptominers en veel meer dingen op al mijn apparaten en thuisnetwerk te blokkeren. Ook krijg je inzicht in waar je verkeer naartoe gaat. Een mooie, snelle en innovatieve dienst en dat voor € 1,99 per maand.

Wil je NextDNS proberen of heb je een vraag? Ik kan mezelf na veel gebruik toch wel een ‘expert’ noemen: vraag maar raak. Door mijn link te gebruiken krijg je 30% korting op het eerste jaar en krijg ik een bedrag ❤️

ING

Voor al mijn dagelijkse bankzaken. Ik vind dat de app een mooi design heeft en de klantenservice is erg goed en snel. En ze hebben Apple Pay 🦁

Revolut

Deze bank gebruik ik voor al mijn MasterCard-betalingen. Ook heb ik hier een Maestro als back-up voor ING. En ook Revolut heeft Apple Pay.

Grip

Met deze gratis app van ABN AMRO kun je transacties van ING en andere Nederlandse banken overzichtelijk maken in categorieën.

Tikkie

Maak eenvoudig betaalverzoeken om mensen geld te laten betalen 💰

Blendle

2x per dag luisteren naar een selectie uit het nieuws en oneindig bladeren door artikelen over onderwerpen die ik interessant vind: heerlijk 🎧

NLZIET

Ik zit nooit meer voor de tv dankzij diensten als Netflix, YouTube en NLZIET zijn. Als er iets op tv is wat ik wil zien, zoals een serie of talkshow, kijk ik die gewoon via hun website of app 🎥

Workspace

Ik gebruik Google Workspace (voorheen G Suite) om met mijn eigen domeinen te mailen en onbeperkte opslag bij Google Drive en Google Foto’s te krijgen, en dat voor familie en wat vrienden ☁️

Wil je Workspace proberen? Door mijn link te gebruiken en de promotiecode in te vullen krijg je 10% korting op het eerste jaar en krijg ik een bedrag ❤️

Business Starter: H4EM3TRE6LWUXQD
Business Standard: LARQTFNRAG64LC9

Apollo

Reddit gebruik ik vaak voor nieuws, vooral over tech. Daarvoor gebruik ik deze mooie, uitgebreide app. De officiële app vind ik maar beperkt.

Annotable

De meest uitgebreide annotatie-app. Ik gebruik hem vooral om gevoelige informatie te blurren, omdat de ingebouwde tool in iOS dat niet goed doet.

Scanbot

Makkelijk en snel documenten scannen, ondertekenen, delen en meer.

Bear Notes

Een mooie notitie-app met een ruimte keuze aan thema’s en veel opties.

Lire

Met deze app kan ik de RSS-feed van diverse sites volgen. Zo blijf ik dagelijks op de hoogte van de onderwerpen die je interessant vindt 🗞

Castro

Ben jij ook zo’n podcast-fan? Dan moet je deze moderne podcast-app vol met functies en met een mooi design echt gebruiken.

Bobby

Met deze app houd ik al mijn maandelijkse en jaarlijkse uitgaven bij. Zet eenvoudig abonnementen in de app en je ziet hoeveel je kwijt bent.

Google Docs

Werkt prettiger dan Microsoft Word en het is ook nog eens veiliger. Meestal werk ik in de browser, maar soms in de app op mijn telefoon. Naast Documenten gebruik ik ook Presentaties, Formulieren en Spreadsheets.

iVerify

Deze app controleert je iPhone op abnormaliteiten om een hack te detecteren. Ook krijg je hele goede tips om je apparaten en accounts te beschermen, en krijg je periodiek een melding om je telefoon te herstarten.

WaterMinder

Een handige app om bij te houden wat en hoeveel je drinkt 🥛

Documents

Open .zip bestanden, maak verbinding met servers en diensten als Google Drive en luister naar bijvoorbeeld mp3 bestanden die je hebt opgeslagen.

PDF Expert

Deze app van hetzelfde bedrijf als Documents is erg handig als je vaak pdf-bestanden moet bewerken. Tot nu toe de beste die ik ben tegengekomen.

Days

Een van de beste en mooiste countdown-apps voor iPhone.

TLS Inspector

Met deze app kan ik informatie zien over website-certificaten.

Toilet Finder

Handige app om snel een toilet te vinden als je van huis bent.

Plane Finder

Grappige en mooie app om te zien waar vliegtuigen zijn en meer.

HomePass

Heb je veel HomeKit-apparaten? Dan kun je met deze app overzichtelijk en veilig alle codes van die apparaten in iCloud bewaren.

NL-Alarm

Ik raad iedereen aan om NL-Alert te activeren om meldingen te ontvangen bij een noodsituatie, maar soms komen meldingen niet aan. Deze app lost dat probleem op, zolang je maar een mobiel netwerk of wifi hebt. Ook krijg je een kaart te zien en kun je meldingen ontvangen voor heel Nederland.

Politie

Misschien een vreemde app in deze lijst, maar het is echt heel erg handig. Je kunt een overzicht zien van de omgeving: wie de wijkagenten zijn, wie er vermist is en ook kun je snel dingen als overlast doorgeven.

KopieID

Een app van de overheid om een veilige kopie van je ID-kaart te maken.

Exif Metadata

Met deze mooie app kun je gemakkelijk metadata van foto’s en video’s bekijken, en het net zo gemakkelijk verwijderen.

TodoMovies

Een van de beste apps om bij te houden welke films je hebt gezien of nog wil gaan kijken, en je kunt ze ook indelen in lijsten of nieuws volgen.

Bartender

Hiermee kun je de apps in de menubalk van macOS netter beter organiseren, zodat niet alles zichtbaar is en door elkaar heen staat.

Micro Snitch

Als de microfoon of webcam van je MacBook wordt ingeschakeld, krijg je dankzij deze app altijd een melding.

Little Snitch

Hiermee kun je inkomende en uitgaande verbindingen in de gaten houden: met welke servers verbinding wordt gemaakt, hoeveel data wordt verbruikt en meer. De Windows-variant heet GlassWire en werkt vrijwel hetzelfde.

Skeebus

Maak je IP-adres duidelijk zichtbaar in de menubalk van macOS.

Mailvelope

Een hele handige extensie voor het versleutelen en ontsleutelen van tekst en mails. Het werkt onder andere met Gmail in de browser 🗝

Newsguard

Een bedrijf dat websites beoordeelt op een aantal punten en ze dan een label geeft. Handige extensie om sites te spotten die veel nepnieuws verspreiden 🚨

HTTPS Everywhere

Met deze extensie forceer je alle websites die https ondersteunen dit ook te gebruiken. Zo surf je weer een stukje veiliger op het internet 🔒

iPhone Xs (spacegrijs)

De beste iPhone die ik tot nu toe heb gebruikt. Modern design, goede gezichtsherkenning en supersnel. Ik heb de 64 GB-variant 📱

MacBook Air 2019 (spacegrijs)

Een snelle en compacte laptop met Touch ID. Deze heb ik in de 13 inch-uitvoering met een 128 GB SSD en 8 GB RAM 💻

Apple Watch S4 (spacegrijs)

Een goed verlengstuk van mijn iPhone. Deze heb ik in de 44-mm uitvoering en een zwart geweven sportbandje ⌚️

Powerbeats Pro (zwart)

Het kost wat, maar dan heb je een goed paar draadloze oortjes die stevig in je oren zitten, een fraai design hebben en naadloos met Apple samenwerkt 🎧

Secrid Cardprotector (brushed silver)

Een paar pasjes en verder heb ik alleen mijn sleutels en telefoon mee. Als ik ergens wil betalen doe ik dat met Apple Pay of pin, dus geen contant geld.

Bobby rugzak (zwart)

Een mooie, compacte anti-diefstal rugzak met genoeg vakjes voor spullen.

Anker kabel en adapter (zwart)

De adapter die bij mijn iPhone zat laadt hem niet snel genoeg op, daarom heb ik deze adapter van Anker gekocht, dat gaat veel sneller. De adapter heeft 2 poorten en hun kabel is ook nog eens steviger en langer.

Verder zijn er nog wat losse dingen die ik niet apart wilde noemen, maar toch aan kan bevelen. Zo bestel ik vrijwel alles bij Bol.com omdat ik hun website, service en humor goed vind. Ook speel ik graag Dash Valley en Peak, ben ik fan van online-supermarkt Picnic (ook al is het hier nog niet beschikbaar) en raad ik iedereen een mesh-netwerk van Nest Wifi aan: de eenvoud, snelheid en beveiliging is geweldig en ook de app werkt prima.

Vond je dit artikel leuk?

Dat is mooi! Heb je opmerkingen of een suggestie voor een volgend artikel? Neem dan gerust contact met me op. En vergeet het artikel niet te delen ❤️

Tech 💻 • Vaccinations ⚗️ • Science 🔬 • Misinformation 🗞 • Factchecker 💡

Tech 💻 • Vaccinations ⚗️ • Science 🔬 • Misinformation 🗞 • Factchecker 💡